2015/02/18

Kibekkeltük: megvan az első téli győzelem!

És igen! Megszületett csapatunk első győzelme a téli bajnokságban. Az esélyesebb Bármi Lehet ellen 2-1-es sikert arattunk.

A szakmai stáb úgy ítélte meg, hogy eddig a támadójáték és a védekezés is rendben volt, így a kapott gólokért csakis a kapus lehet a felelős, ezért váltás következett be a poszton. Máshogy megfogalmazva: a betegséggel kidőlt Imit csodafegyverünk, Tibi helyettesítette - közmegelégedésre.

Biztatóan kezdtünk: szorosan védekeztünk, és bár a támadásokat nem tudtuk életerős lövésekkel befejezni, így is megszereztük a vezetést egy tökéletesen végrehajtott kettes figurával. Az ellenfél nehezen bírt egymást kisegítő falunkkal, így csak kevés lehetőséget tudott kidolgozni a kapunk előtt.

A második félidőben fokozódott az ellen nyomása, egy-két igen meleg pillanatot is megúsztunk, illetve a blokkoló lábak mögött Tibinek is több alkalommal hárítania kellett. Pár perccel a vége előtt vészkapusra váltott az ellenfél, mi pedig Pintér Attila szakmai felkészítésének hiányában azonnal eltolódtuk magunkat, ez pedig egy peches bekapott gólt eredményezett.

Volt viszont még fordulat a mérkőzésben. Szabadrúgáshoz jutottunk az oldalvonal és a felezővonal találkozásának környékén, a kapura küldött labda pedig egy lábon enyhén irányt változtatva a hálóba vágódott. A Bármi Lehet kétségbeesett próbálkozásai közepette sikerült kihúzni az utolsó másodperceket, így már nem vagyunk nyeretlenek az idényben.

A csapat azokat az erényeket csillogtatta, amikre olyan büszkék vagyunk: keménység, tudatosság, határozottság. Szép volt! Jövő héten rangadó a Vastüdő ellen!

Aljas család - Bármi Lehet 2-1 (1-0)
Gsz.: Csóti N., Szabó M.
Aljas: Vén T. - Kívés L., Szabó M., Szamosközi G., Antal G., Szolga R., Csóti N.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése